Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpkinja, pa bošnjakinja

Ustavni sud RS razmatraće nacionalnu pripadnost Dragane Čavke

dragana cavka
Foto: Screenshot/Facebook

Čavka se ranije izjašnjavala kao Srpkinja, a sada kao Bošnjakinja

Zajednička komisija Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS nisu danas postigli saglasnost u vezi s imenovanjem Dragane Čavke za člana Upravnog odbora RTRS.

-O tom kadrovskom rješenju će se izjašnjavati Ustavni sud RS – potvrdio je predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

On je rekao da su predstavnici Kluba delegata bošnjačkog naroda na sjednici iznijeli stav po kojem „nacionalna pripadnost Dragane Čavke kao Bošnjakinje nije pravilno provjerena“.

Srpkinja, pa Bošnjakinja

-Naše mišljenje je da mi tu nemamo šta provjeravati, odnosno da nemamo pravo da nekome prebrojavamo krvna zrnca. Ona se na listiću prijavnom izjasnila tako kako se izjasnila – rekao je Stevandić.

Dragana Čavka imenovana je na prethodnoj sjednici NSRS za člana Upravnog odbora RTRS kao pripadnica bošnjačkog naroda. Klub delegata Bošnjaka u Vijeću naroda pokrenuo je mehanizam zaštite vitalnih nacionalnih interesa.

-Na sjednici Vijeća naroda su isto mišljenje imali i klubovi iz reda srpskog i hrvatskog naroda, dok je Klub ostalih glasao za – rekao je ranije za Fenu predsjednik Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS Alija Tabaković.

Čavka se ranije izjašnjavala kao Srpkinja.

-Ne vidim ništa sporno u tome. Osjećam se kao Bošnjakinja i to pravo mi garantuju Ustav i zakoni – bio je njen kratak komentar.