Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ustupili im svoj auto da stignu na sahranu Željka Kopanje

novinari nezavisnih

Da dobrota nema granica i da se pokaže ili pojavi kad čovjek najmanje očekuje, pokazuje i događaj koji se danas desio na putu Sarajevo – Banjaluka.

Kao što je direktor Nezavisnih novina Željko Kopanja pomagao mnogima, znanim i neznanim, baš danas je njegovoj djeci “Nezavisnih” pomoć stigla u pravo vrijeme, kada im se automobil pokvario, a krenuli su na sahranu.

Sadašnjim i bivšim novinarima “Nezavisnih” iz Sarajeva koji su krenuli na posljednji ispraćaj prijatelja i direktora Željka mnogo je pomogao u tome Edin Ramić, mladić iz Turbeta, kojem redakcija i uprava “Nezavisnih” zahvaljuju, kao i njegovim prijateljima Mahiru Ganiću i Fehretu Zukanu. Auto se pokvario u rejonu Vlašića, zbog čega su bili primorani zaustaviti vozilo, a Ramić, kao slučajni prolaznik, ponudio im je pomoć, te dao svoje vozilo kako bi na vrijeme stigli na sahranu.

“Tri mladića su bila u pitanju. Pitali su nas da li je sve u redu i mogu li nam pomoći, a zatim su otvorili haubu vozila te ustanovili o kakvom kvaru je riječ. Pomogli su nam da nađemo automehaničara, a mi smo već mislili kako nećemo stići na sahranu i tuga je bila prevelika”, kaže Maja Rener-Smajović, novinarka “Nezavisnih”.

Kada su Ramiću rekli da idu na sahranu Željku Kopanji, Ramić je samo uzeo ključeve svog vozila i stavio im u ruke, ne tražeći im ni lične karte niti bilo šta zauzvrat. Dok su novinari nastavili put prema Banjaluci, mladići iz Turbeta su pokvareni auto odvezli do obližnjeg automehaničara, sanirali kvar i sačekali ih da razmijene ključeve kada se vrate sa sahrane.

“Nijednog trenutka nisu posumnjali šta govorimo ili se dvoumili da pomognu na najplemenitiji način”, kaže ekipa “Nezavisnih” koja im se još jednom zahvaljuje na potezu vrijednom hvale!