Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ususret proljeću: Sunce i šetnja sarajevskim ulicama (FOTO)

sarajevo

Sunce i temperatura do 14 stepeni Celzijusa razlog su što je veliki broj Sarajlija i turista dan odlučio iskoristiti u baštama kafića ili šetnji centralnim ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ulicom Ferhadijom danas je moguće vidjeti veliki broj građana iz cijele BiH, kao i mnogo turista iz raznih dijelova svijeta.

Nakon višemjesečne pauze bašte su već na ulici i sve već podsjeća na dolazak proljeća. Veliki broj turista obilazi poznate sarajevske građevine, fotografišu se i uživaju u bosanskim delicijama.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas će u BiH preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme sa dnevnim temperaturama između 12 i 18 stepeni.

Drugog dana vikenda u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne ili u večernjim satima.

 

U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od sedam do 11, a dnevne od 14 do 20 stepeni Celzijusa.