Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon višesatne rasprave

Usvojen budžet Banjaluke u iznosu od 149,7 miliona KM, prihvaćeni amandmani SNSD-a

Бањалука – Скупштина града
БАЊАЛУКА, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Сједница Скупштине града Бањалука.

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, kojima je predviđeno izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion KM, te 2,7 miliona KM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima

Nakon višesatne rasprave, Skupština Grada Banjaluke usvojila je tokom noći budžet za ovu godinu u iznosu od 149,7 miliona KM.

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, kojima je predviđeno izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion KM, te 2,7 miliona KM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.

Usvojena je odluka o izvršenju budžeta za 2021. godinu, te zaključak o prijevremenom stupanju na snagu odluke o usvajanju budžeta grada za 2021.

Skupština je usvojila i odluku o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području Banjaluke za 2021. godinu. Usvojen je i amandman na ovu odluku koji je predložila skupštinska većina predvođena SNSD-om, a tim dokumentom predviđa se da se poreska stopa umanji za 50 posto da bi privrednicima bio olakšan rad tokom pandemije koronavirusa.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ranije je rekao da je u potpunosti prihvatljiv amandman Ujedinjene Srpske da se za iznos od 50.000 KM povećaju sredstva za tekuće grantove za rad boračkih organizacija i za projekte i programe boračkih i drugih organizacija.

On je naveo da je za njega u potpunosti prihvatljiv i amandman Kluba odbornika Demosa da se podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede i realizacija projekata u oblasti poljoprivrede planiraju u iznosu od od 935.100 KM umjesto 835.100 KM.

Predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić okončao je rad Treće vanredne sjednice Skupštine Grada Banjaluka.