Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Usvojen dnevni red sjednice Parlamenta FBiH

BiH

parlament fbih333

U nastavku vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH poslanici su usvojili dnevni red vanredne sjednice, te je najavljena pres-konferencija Kluba poslanika Saveza za bolju budućnost sutra u 10 sati u zgradi Parlamenta FBiH.

Umjesto zakona o PIO, prva tačka dnevnog reda je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, što je tražila poslanica Stranke za BiH Azra Hadžiahmetović.

Poslanici su prihvatili da se po hitnom postupku razmatraju predložene izmjene i dopune Zakona o federalnim upravnim taksama i tarifi federalnih upravnih taksi.

S druge strane hitnu proceduru nisu odobrili za izjašnjavanje o predloženim izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, te ova tačka nije uvrštena u dnevni red.

Predstavnički dom će se po skraćenom postupku očitovati o izmjeni tri zakona i to Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH, Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije, te Zakona o matičnim knjigama.

Podsjećamo, osim Prijedloga novog zakona o PIO, s dnevnog reda je povučen i Prijedlog zakona o stečaju.