BiH

Brčko

Usvojeni zakoni o javnoj imovini i električnoj energiji

29/10/2021

Na sjednici je, između ostalog, razmatran prijedlog proračuna za 2022. godinu i usvojeno je izvješće o izvršenju proračuna Brčko distrikta za prvu polovicu ove godine

Skupština Brčko distrikta usvojila je na redovitoj sjednici Zakon o javnoj imovini Brčko distrikta te Zakon o električnoj energiji.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je kako je donošenjem Zakona o električnoj energiji građanima omogućeno da mogu proizvoditi električnu energiju alternativnim načinima za svoje potrebe, a višak proizvedene energije mogu prodati.

“Koliko je danas važna električna energija, koliko je važno utopljivanije objekata i briga o prirodnim, obnovljivim izvorima energije mislim da je poznato svima. I mi bismo morali dati svoj potpuni doprinos. Svakako, tu će se moći naći određeni interesi kod određenih poduzetnika, koji će moći instalirati veći broj solarnih panela”, istaknuo je Filipović.

U drugom čitanju usvojene su i izmjene i dopune Zakona o lovstvu Brčko distrikta, izmjene i dopune Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u pravosuđu, kao i pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja u Pravobraniteljstvu Brčko distrikta BiH.

Također, Skupština je usvojila i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa koje se odnose na izgradnju kanalizacijskih mreža, dalekovoda, cestovne infrastrukture te raspolaganja poslovnim prostorima bez naknade u korist udruga građana i organizacija.

Na sjednici je, između ostalog, razmatran prijedlog proračuna za 2022. godinu i usvojeno je izvješće o izvršenju proračuna Brčko distrikta za prvu polovicu ove godine.

Preostalih 11 točaka dnevnog reda 15. redovitog zasjedanja zastupnici će razmatrati 10. studenoga, priopćeno je u petak iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.