Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utvrđen program proslave Dana Distrikta Brčko, pjevaće i Miligram

milic

Gradonačenik Brčkog Siniša Milić rekao je danas da je programom obilježavanja 17 godina od uspostavljanja distrikta Brčko predviđeno održavanje više manifestacija, uglavnom kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera.

Prema programu koji je sačinio organizacioni odbor za pripremu ovogodišnje proslave, obilježavanje Dana distrikta počeće 2. marta otvaranjem izložbe slika sa Osmih likovnih susreta “LIS – Talija”, a biće okončano 13. marta promocijom knjiga brčanskih literarnih stvaralaca.

Centralna svečanost, akademija povodom 17 godina postojanja distrikta Brčko, biće održana 8. marta u gradskom Domu kulture,sa početkom u 12.00 sati, u prisustvu brojnih uglednih zvanica iz BiH i međunarodne zajednice.

Dan ranije, 7. marta, predviđen je koncert srbijanskog benda “Miligram” na Trgu mladih u Brčkom sa početkom u 21.00 sat.

Bend Miligram

“Konceptulano, nema nekih većih promjena u odnosu na program obilježavanja Dana distrikta u proteklim godinama. Ove godine za održavanje svih planiranih manifestacija izdvojili smo iz budžeta nešto više od 200.000 maraka. Smatram da bi u budućnosti taj iznos trebalo da bude manji”, rekao je Milić novinarima.

Programom proslave Dana Distrikta Brčko, planirano je da 4. marta bude održan festival “Dječija mašta može svašta” u sportskoj sali Gimnazije “Vaso Pelagić”.

U ovoj dvorani će 10. i 11. marta biti odgrani i finalni mečevi Kupa BiH u ženskoj i muškoj odbojci.