Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utvrđena usaglašenost sa Ustavom za izmjene zakona o PDV-u

BiH

komisija

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas je utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je obavila raspravu, te za narednu sjednicu odgodila izjašnjavanje o usaglašenosti sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Razmatrajući zahtjev Ustavnog suda BiH za izjašnjenje o Zahtjevu poslanika Narodne skupštine Republike Srpske (Radovan Višković i dr.) za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike BiH, Ustavnopravna komisija konstatirala je činjenice s kojima će upoznati Ustavni sud BiH koji će nadalje odlučiti o usaglašenosti ovog zakona sa Ustavom BiH.

Ustavnopravna komisija razmatrala je i molbu za dostavu prijedloga za izmjene, odnosno dopune poslovnika domova, čiji je sačinilac Privremena zajednička komisije za izradu prijedloga izmjena i dopuna poslovnika PSBiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.