BiH

kanton sarajevo

Utvrđen raspored revakcinacije AstraZeneca i Sinopharm vakcinom

27/08/2021

Pozvali su građane Kantona Sarajevo da se odazovu na vakcinaciju u što većem broju, te da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere i tako zaštite sebe, svoju porodicu i sve druge oko sebe

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za realizaciju vakcinacije protiv covid-19 u Kantonu Sarajevo obavjestili su građane koji su primili prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm o terminima revakcinacije u narednim danima.

Građani mogu doći na datum revakcinacije koji im je određen u tabeli, bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Oni koji su propustili termin za revakcinaciju, mogu to obaviti svaki dan na Zetri od 8 do 20 sati. Punktovi za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo su Olimpijska dvorana Zetra, te domovi zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo i od danas Ilidža.

Naglašavaju da je na Zetri moguća revakcinacija građana koji su prvu dozu primili van Kantona Sarajevo, vakcinama AstraZeneca i Sinopharm.

Pozvali su građane Kantona Sarajevo da se odazovu na vakcinaciju u što većem broju, te da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere i tako zaštite sebe, svoju porodicu i sve druge oko sebe, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.