Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz podršku Bosnalijeka: “Svi u akciju za Ekopsihijatriju“

bosnalijek – ekopsihijatrija 2

Klinika za psihijatriju UKC Tuzla i Udruženje psihijatara Tuzlanskog kantona (UPTK), u subotu 19. marta 2016. godine, u saradnji sa vladinim i nevladinim sektorom organizovala je dobrovoljnu proljetnu akciju čišćenja pod nazivom „Svi u akciju za Ekopsihijatriju“.

Ovom, prvom u nizu, proljetnom akcijom „Svi u akciju za Ekopsihijatriju“ uređen je prostor od Novog naselja u Solini do Klinike za psihijatriju.

 

“Ovo je bila prva faza dugoročnog projekta, koji ima za cilj promociju ekopsihijatrije kao nove grane psihijatrije. Akcije čišćenja će se održavati kako ove, tako i narednih nekoliko na lokaciji u i oko Klinike za psihijatriju u Tuzli. Međutim, realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez značajne podrške koju smo dobili od kompanije Bosnalijek, koja je iskazala senzibilitet u prepoznavanju značaja ovog projekta i urednog okoliša na psihičko zdravlje stanovništva“, rekao je načelnik Klinike za psihijatriju prof. dr. med. sc. Izet Pajević, prim. neuropsihijatar.

bosnalijek - ekopsihijatrija 6

“Odgovorna poslovna praksa sastavni je dio svih aspekata naših djelovanja. Bosnalijek je certificiran prema međunarodnim standardima za upravljanje kvalitetom, upravljanje okolinom i zaštitu zdravlja i sigurnosti. Kao uspješna kompanija, usvojili smo praksu brige o široj društvenoj zajednici te odgovorno djelujemo direktno i putem saradnje sa odgovornim zdravstvenim, državnim i nevladinim organizacijama. Zbog načina na koji integriramo brigu o društvu i okolini u svoj rad, organizacija Mozaik je Bosnalijeku dodijelila i prvu nagradu za “Društveno odgovorno preduzeće u BiH”, istakao je Kenan Kekić menadžer marketinga iz Bosnalijeka.

Bosnalijek je generalni sponzor proljetne akcije “Svi u akciju za Ekopsihijatriju“.