BiH

vremenska prognoza

Uživajte u lijepom vikendu, poslije nam stiže promjena

28/10/2021

Prvog dana vikenda Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka, koja se lokalno može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje pretežno vedro. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 stepena

U Bosni će danas u prijepodnevnim satima preovladavari magla ili niska naoblaka koji se lokalno mogu i duže zadržati, dok će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti sunčano vrijeme, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje od šest do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14, na jugu zemlje do 21 stepen Celzijusa.

U Sarajevu prijepodne magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko minus jedan, najviša dnevna oko 13 stepeni.

U petak u Bosni dugotrajna magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje od pet do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

Prvog dana vikenda Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka, koja se lokalno može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje pretežno vedro. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 stepena.

U nedjelju u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12 stepeni, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23.

U ponedjeljak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, a u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od pet do 11, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 23 stepena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.