Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uzunović: Bosnalijek se bavi unaprjeđenjem kvaliteta života naših građana

Nedim Uzunović

Uz generalno sponzorstvo Bosnalijeka u Neumu je proteklog vikenda održan Simpozij magistara farmacije Federacije BiH, na kojem su šestu godinu zaredom farmaceuti iz BiH i inozemstva upoznati o najnovijim dostignućima iz ove oblasti.

U protekle dvije godine “Bosnalijek” je kompanija koja je ostvarila izvrsne
poslovne rezultate, naročito na inostranom tržištu. Naravno, za sve postignute uspjehe u dugoj i blistavoj poslovnoj historiji “Bosnalijek” najveća zasluga pripada kontinuiranoj kvaliteti proizvoda i stalnoj edukaciji uposlenika.

Šesti Simpozij magistara farmacije samo je jedan od vidova podrške struci i usavršavanju kadrova koji će doprinijeti što boljoj kvaliteti zdravlja svih naših građana.

Zahida Binakaj

Mr.sci. Zahidom Binakaj

Tim povodom Pink Tv je objavio razgovor i sa mr.sci. Zahidom Binakaj, predsjednicom Komore magistara farmacije FBiH.

– U organizaciji Komore magistara farmacije Federacije Bosne i Hercegovine u Neumu je u protekla dva dana održan šesti Simpoziji magistara farmacije? Tema simpozija bio je menadžment i marketing u farmaciji što predstavlja izuzetno bitan faktor u promociji lijekova. Cilj simpozija jeste kontinuirana edukacija farmaceuta na nivou cijele BiH i šire.

BINAKAJ: “Sa posebnim zadovoljstvom mogu istaći da se tu nalaze i predsjednici komora nama susjednih zemalja, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Kosova. Kolege nažalost iz Slovenije i Hrvatske, te Bugarske nisu uspjeli ovaj put stići, ali mi zajedno smo napravili jednu asocijaciju komora farmaceuta zemalja jugoistočne Evrope sa ciljem da zajedno radimo na rješavanju nekih egzistencijalnih problema sa kojom se farmaceuti u ovoj regiji susreću”.

– Šesti Simpozij magistara farmacije održan je uz podršku “Bosnalijeka,” najvećeg industrijskog proizvođača lijekova u Bosni i Hercegovini.

BINAKAJ: Ne mogu sakriti osmijeh kada govorimo o “Bosnalijeku” kao najstarijoj farmaceutskoj kompaniji koja je nesebično i kontinuirano pružala podršku svih vrsta kada su farmaceuti Federacije Bosne i Hercegovine u pitanju. Mogu istaći da je na šestom Simpoziju “Bosnalijek” generalni sponzor i koristim ovu priliku i vaše medije da se zahvalim, znači, menadžmentu i svim uposlenim kompanije “Bosnalijek.”

– Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović za Pink BH je rekao da je ponosan što je ova kompanija, zahvaljujući uspješnim poslovnim rezultatima, i ove godine sponzorirala održavanje Simpozija.

UZUNOVIĆ:  U skladu s našom misijom podržavamo širu farmaceutsku zajednicu i zdravstvenu zajednicu koja se bavi unaprjeđenjem kvaliteta života naših građana, tako da i ubuduće ćemo nastojati da podržimo sve ovakve projekte koji okupljaju veliki broj stručnjaka iz famaceutske struke.

VEZANI TEKST: Bosnalijek sponzor Simpozija magistara farmacije u Neumu