Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

V.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić posjetila Ustavni sud BiH

slika-ustavni sud-12.04.17.-2

Delegacija Tužiteljstva BiH u kojoj su bili v.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić i dužnosnici tužiteljstva, Izet Odobašić i Miroslav Marković, posjetila je Ustavni sud BiH i sastala se sa predsjednikom Ustavnog suda Mirsadom Ćemanom i dužnosnicima suda Matom Tadićem, Miodragom Simovićem i Zvonkom Mijanom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima važnim za rad i funkcioniranje Tužiteljstva BiH i Ustavnog suda BiH, kao i o ulozi dvaju institucija u ostvarivanju vladavine prava i efikasnosti pravosudnog sustava u Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka istaknuto je da je potrebno ostvariti kontinuiranu suradnju i razmjenu informacija o svim aktivnostima koje su bitne za djelokrug rada Ustavnog suda i Tužiteljstva BiH.

Naročita pozornost posvećena je pitanju izvršenja odluka Ustavnog suda BiH u čemu Tužiteljstvo BiH, u slučaju neizvršenja sudskih odluka, ima značajnu zakonom predviđenu ulogu.

Sudionici sastanka suglasni su da će uspješno rješavanje pitanja i efikasna suradnja dvaju institucija, doprinijeti ostvarivanju ustavnosti, uspostavi vladavine prava i zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda u Bosni i Hercegovini.