Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Valentina Rupčić od danas na čelu Upavnog odbora BHRT-a

Zgrada i logo Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT)
28.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zgrada i logo Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT). Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Rotacija je protekla u prijateljskom ozračju uz zajednicku ocjenu svih članova da je Upravni odbor u proteklih godinu dana sve odluke donosio konsenzusom

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora BHRT-a izvršena je rotacija na funkciji predsjedavajućeg ovog tijela.

Umjesto Rajka Radovanovića, člana UO iz reda srpskog naroda, koji je predsjedavao proteklih godinu dana, funkciju je preuzela Valentina Rupčić, član UO iz reda hrvatskog naroda.

Rotacija je protekla u prijateljskom ozračju uz zajednicku ocjenu svih članova da je Upravni odbor u proteklih godinu dana sve odluke donosio konsenzusom, uvažavajuži prije svega profesionalne principe i interese BHRT-a.

Fokus današnje sjednice bio je na daljnjem rješavanju finansijske situacije, izvještajima interne revizije i potrebe ažurnije procjene poslovnih rizika.

U narednom periodu, naglasci u radu Upravnog odbora bit će kao i do sada na finasijskoj konsolidaciji, iznalazenju trajnog rješenje za finansiranje BHRT- te izradu strateških planova daljeg razvoja, saopštili su iz BHRT-a.