BiH

nasilje u banjoj luci

Novinarka Vanja Stokić povrijeđena u napadu huligana na aktiviste: “Policija je sve dozvolila”

18/03/2023
Navijači Borca žestoko su izvrijeđali LGBTIQ populaciju u korteu

"Policija je dozvolila da huligani tuku večeras ljude na Mejdanu! Bili su tu i samo su se sklonili", napisala je Stokić

Grupa huligana napala je aktiviste Povorke ponosa u Banjoj Luci, a nekoliko osoba je povrijeđeno.

Novinarka Vanja Stokić, koja je bila prisutna i koja je lakše povrijeđena, napisala je na Facebook profilu kako se policija u trenutku napada sklonila dopustivši nasilje, a iz Policijske uprave Banja Luka rekli su da te navode ne mogu komentarisati.

“Policija je dozvolila da huligani tuku večeras ljude na Mejdanu! Bili su tu i samo su se sklonili”, napisala je Stokić.

“Došlo je do narušavanja javnog reda i mira, prijavljeno je Policijskoj upravi Banja Luka oko 18:45. Policijski službenici su na licu mjestu, poduzimaju radnje i mjere iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenom prijavom, te ćemo se nakon utvrđenih činjenica i okolnosti obratiti saopštenjem”, rekla je za BUKU Milana Stojanović, portparolka PU Banjaluka.

Tri osobe su povrijeđene, a aktivisti su sklonjeni na sigurno.

Aktivisti/kinje za sada ne žele komentarisati ovaj napad na njih.

Podsjetimo, aktivisti su se spontano okupili nakon što je policija zabranila održavanje događaja u zatvorenom prostoru. Policijska zabrana došla je nakon javnih pritisaka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.