Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zasjedanje danas

Vanredna sjednica Vijeća ministara, dnevni red u znaku pandemije

Vijeće-ministara-BiH

Među predloženim tačkama je i Informacija o postupanju u procedurama za prijem donacija lijekova BiH namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim virusom korona

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas u Sarajevu da održi vanrednu sjednicu na čijem je predloženom dnevnom redu više tačaka u vezi sa epidemijom koronavirusa, među kojima i Prijedlog odluke o uspostavljanju Grupe za socioekonomske odgovore na pandemiju Covid-19.

Ministri bi trebali da razmotre i da se izjasne o Nacrtu sporazuma o zajmu (Hitni projekat za Covid-19 za BiH) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protivmjera.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH, objavljeno je na sajtu Vijeća ministara.

Vijeće ministara trebalo bi da razmotri i prijedloge odluka o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, te finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv Covida-19 uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH, kao i raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u opremi i drugim sredstvima.

Među predloženim tačkama je i Informacija o postupanju u procedurama za prijem donacija lijekova BiH namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim virusom korona.

Ministri bi trebalo da razmotre i Izvještaj Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za deminiranje u BiH.

Početak vanredne sjednice, koja će biti održana u Zgradi institucija BiH, zakazan je za 11.00 sati.

Po završetku sjednice, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija održaće konferenciju za novinare.

Konferencija za novinare biće održana u holu Zgrade institucija BiH u 14.00 sati, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.