Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vanredna sjednica VMBiH zbog pasoša: Prihvaćena ostavka direktora IDDEEA-e

vijece ministara bih (2)

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je danas na vanrednoj sjednici, uz prihvaćene sugestije iz Mišljenja Ministarstva finansija i trezora, usvojilo Informaciju Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) o načinu rješavanja naslijeđenih problema u vezi sa štampanjem pasoških knjižica.

Agencija je dužna preduzeti raspoložive hitne mjere radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH u skladu s Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, a sve u cilju zaštite općeg interesa radi sprečavanja nesrazmjernih posljedica koje bi mogle nastupiti.

Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH će obavijestiti Sud BiH, Ured za razmatranje žalbi, Pravobranilaštvo BiH i Agenciju za javne nabavke o Informaciji (s mišljenjem Ministarstva finansija i trezora) i donesenim zaključcima.

Na današnjoj vanrednoj sjednici prihvaćena je i ostavka Edima Nesimija na dužnost direktora IDDEEA-e, saopćeno je danas iz Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.