"ilegalna oprema"

Vasković: Ovo je kombi koji MUP RS koristi za prisluškivanje opozicije

dodik11 (1)

Prije opreme iz Izraela,kako piše Vasković, koristila se, također ilegalno, vrhunska oprema kupljena 2014. godine od njemačke firme “Rohde&Schwarz” iz Minhena

Na fotografiji se nalazi kombi “Volkswagen” u kojem je smještena ilegalma oprema za prisluškivanje koju zloupotrebljava MUP RS, po nalogu ministra Dragana Lukača, piše Slobodan Vasković, koji je objavio i fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, kombi za ilegalno prisluškivanje a snimljena je zimus.

Kombi i oprema su u vlasništvu MUP RS. Kombi je registrovan na MUP RS, a tablice su J-19-A-079. Broj tablica bez posljednja tri borja objavio sam 20.05., Sada objavljuem kompletnu tablicu, napisao je Vasković na svom blogu.

Najnovija oprema kupljena je prije pola godine u Izraelu, a prije nje se koristila oprema nabavljena prije nekoliko godina, o čemu sam pisao.

Sve ovo javno je potvrdio Milorad Dodik na sjednici parlamenta RS, 20.05., kada je rekao da mu Lukač donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog režima, piše Vasković.

Dodik je u naletu bijesa zbog istupa Nebojše Vukanovića za govornicom NSRS potvrdio da je slušao poslanike opozicionog SDS-a, ali i drugih partija.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš? Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi. Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći. Nosite se dođavola!”, rekao je, zimeđu ostalog, Dodik.

Dodik je jasno stavio do znanja cjelokupnoj javnosti da zajedno sa Lukačem već jako dugo učestvuje u činjenju krivičnih djela, ali i da se smatra nedodirljivim, te da ta nedjela može javno objaviti, napisao je između ostalog Vasković.

Prije opreme iz Izraela,kako piše Vasković, koristila se, također ilegalno, vrhunska oprema kupljena 2014. godine od njemačke firme “Rohde&Schwarz” iz Minhena.

Ta oprema se sastojala od statičnog dijela i čletiri “kofera”.

“Statični” dio opreme bio je smješten u Banjaluci, a pokretnim “koferima” pokrivala se cijela teritorija RS, njene ključne tačke.