Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vasković se nije pojavio u Tužilaštvu RS: Bajiću, ne budi miš, uzmi snajper…

BiH

slobodan vaskovic

Bloger Slobodan Vasković jutros se nije pojavio u Tužilaštvu Republike Srpske, gdje je trebao dati izjavu o njegovim saznanjima vezanim za ubistvo 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u Banjoj Luci.

Vasković je više puta na svom blogu objavio informacije da je sam vrh MUP-a RS umiješan u ubistvo ovog mladića.

Zanimljivo je da je poziv Vaskoviću da se pojavi u Tužilaštvu upućen putem interneta, odnosno objavljen na internet stranici “pravosudje.ba”, a ne uručen lično.

Vasković je taj poziv objavio na svom blogu i uz njega napisao nekoliko “instrukcija za glavnog specijalnog tužioca RS Miodraga Bajića”:

1. Zakon o krivičnom postupku Republike Srpske ne poznaje Javnu objavu putem medija, a za sve što njim nije uređeno u pogledu dostavljanja, primjenjuje se ZPP!

2.Međutim, ni ZPP ne poznaje ovakvu Javnu objavu, kakvu si ti uputio meni.

3.“Odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja”, napisano je u saopštenju Republičkog javnog tužilaštva RS, naslovljenog sa “Slobodan Vasković poziva se na saslušanje u svojstvu svjedoka”!

Na osnovu čega je to napisano, na osnovu kog Zakona?

4.Odakle crpiš zakonski osnov za objavu poziva putem medija i zvaničnog sajta pravosudje.ba?

5.Da je ZPP primjenjivan, onda bi se poziv, u originalu, sa pečatom, potpisom, brojem, pozivanjem na zakonski osnov, objavio u nekim od dnevnih novina.

Ali nije, jer ti, Bajiću, ništa ne znaš. Tvoj poziv je NEZAKONIT. Zato što
Zakonskog osnova za pozivanje na ovaj način nema.

6.Šta je suština tvog nezakonitog postupka – Pokušaj da me ti, Milan Tegeltija (predsjednik VSTV-a), Darko Ilić (načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS)… kao i naručioci ubistva i ubice Davida Dragičevića ućutkate kako bih prestao pisati o tom slučaju zvjerske likvidacije.

7.Jasno vam je da me ne možete zaplašiti, zato ste se odlučili za Javni poziv na egzekuciju. Tako sam ja razumio tvoj nezakoniti, kriminalni, javni poziv.

8.Sad je, “Krampu Bajiću”, pitanje kada ćeš ti odgovarati zbog zloupotrebe moći koju ti daje funkcija?

9.Smatraš, očito, da nećeš nikada, jer Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, tužioci zločinci, zakonski ne odgovaraju, iako šest 6 mjeseci “rade” na ubistvu Davida Dragičevića bez ikakvih pomaka! Što je tebi odlično poznato, jer ti ne dozvoljavaš pomake.

10.Bajiću, mene možeš ućutkati na samo jedan način – već sam ti napisao koji. Ne budi miš, uzmi snajper, kao Faka, u svoje ruke i riješi me se. Ili neka Ilić i Kremenović pošalju svoje ubice!

11.Za danas sam završio sa instrukcijama, čas je gotov.

12.Ne znaš šta je ZPP? O tome na idućem času. I ne zaboravi, 16.10. nastavljam Javno svjedočenje; Krećem sa Pobrđa, dijela Banjaluke, poručio je Vasković.