supač kod milića

Vatra stigla na rub sela, zahvatila voćnjak pod sadnicama šljive

Милићи – пожар
МИЛИЋИ, 10. АПРИЛА /СРНА/ - Ватрогасци су вечерас угасили пожар који је захватио рубне дијелове села Супач у општини Милићи, проширивши се на воћњак са садницама шљиве, површине два дунума, и који је пријетио да угрози један стамбени објекат.

Dežurni vatrogasac Goran Đurić rekao je Srni da je požar dojavljen oko 18.00 sati, da su u intervenciji učestvovala trojica vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom i da je požar ugašen oko 19.00 sati

Vatrogasci su večeras ugasili požar koji je zahvatio rubne dijelove sela Supač u opštini Milići, proširivši se na voćnjak sa sadnicama šljive, površine dva dunuma i koji je prijetio da ugrozi jedan stambeni objekat.

Dežurni vatrogasac Goran Đurić rekao je Srni da je požar dojavljen oko 18.00 sati, da su u intervenciji učestvovala trojica vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom i da je požar ugašen oko 19.00 sati.

“I ovaj požar, kao i brojni prije njega u posljednjih mjesec dana posljedica su nekontrolisanog paljenja korova i niskog rastinja i priprema njiva za sjetvu”, rekao je Đurić.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići Miodrag Pantić upozorio je na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Milići na enorman rast broja šumskih požara od početka marta do danas.

On je Srni rekao da je u tom periodu registrovano više od 30 požara, u kojima su intervenisali milićki vatrogasci, zatraživši od nadležnih da preduzmu odgovarajuće mjere i da, u slučajevima kada se utvrdi da je požar izazvan nepažnjom mještana i ukoliko se zna identitet počinioca, izreknu odgovarajuće sankcije.

Pantić je istakao da pojava većeg broja šumskih požara znatno komplikuje rad milićkih vatrogasaca, kojima je obaveza da, pored poslova protivpožarne zaštite, aktivno učestvuju i u akcijama dezinfekcije terena u svakodnevnoj borbi sa virusom korona.