BiH

ugroženo područje

Vatrogasci pomažu smještenima u Domu za stare u Otesu

05/11/2021
Foto: Ilustracija/Pixsell

Ni u Domu, kao ni u ostatku naselja Otes nema električne energije, a kako bi barem donekle olakšali korisnicima i tamošnjem osoblju, vatrogasci su ponijeli u sjedište svog društva mobilne aparate iz Doma kako bi ih napunili da porodice mogu kontaktirati svoje najmilije smještene u toj ustanovi

S. D.

Iz Doma za starije osobe u Otesu kod Ilidže koje je jedno od najugroženijih područja usljed poplava koje su pogodile ovaj dio BiH, neće biti evakuacije osoba smještenih u toj ustanovi, potvrdio je za Fokus dežurni vatrogasac u Vatrogasnom društvu Ilidža. On je pojasnio da su se vatrogasci oko 22 sata vratili iz tog doma gdje su obišli korisnike usluga te ustanove kao i zaposlene Doma koji brinu o njima.

-Odnijeli smo im svijeće, hranu, vodu i druge potrepštine. Za sada oni nisu u opasnosti i ostat će u Domu – kazao je naš sagovornik.

On je potvrdio da ni u Domu za stare, kao ni u ostatku naselja Otes nema električne energije, a kako bi barem donekle olakšali korisnicima Doma i tamošnjem osoblju, vatrogasci su ponijeli u sjedište svog društva mobilne aparate iz Doma kako bi ih napunili da porodice mogu kontaktirati svoje najmilije smještene u toj ustanovi.

Prema ranije objavljenim informacijam riječ je o 52 osobe koje se nalaze u tom domu, a za sada su oni iz predostrožnosti, samo premješteni iz prizemlja, na sprat zgrade.

Pripadnici Vatrogasnog društva Ilidža su čitav dan na terenu i zajedno s ostalim nadležnim službama nesebično pomažu svim građanima koji su se našli u nevolji zbog poplava.

Vatrogasci na Ilidži će i tokom noći nastaviti pomagati , naročito stanovništvu u najugroženijim dijelovima ove općine, te su na raspolaganje ugroženima stavili sve svoje tehničke i ljudske kapacitete.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.