Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LAži na Facebooku

Važno upozorenje grupe “Pravda za Davida”!

pravda za davida

Grupa ‘Pravda za Davida’ i porodica pokojnog Davida Dragičevića je već nekoliko puta pokušana da se iskoristi od strane raznih subjekata za ostvarivanje nekih njihovih ciljeva

Iz grupe “Pravada za Davida” ogradio su se danas od, kako navode, određene novoformirane grupa na Facebooku, koja nema nikakve veze s “Pravdom za Davida” i od koje se i porodica i svi njihovi članovi kategorično ograđuju.

– Grupa ‘Pravda za Davida’ i porodica pokojnog Davida Dragičevića je već nekoliko puta pokušana da se iskoristi od strane raznih subjekata za ostvarivanje nekih njihovih ciljeva, koji nikako nisu u skladu s onim za šta se mi zalažemo od samog početka, a to je istina o ubistvu Davida i pravda za počinjeno ubistvo – saopćeno je iz te grupe.

Tvrde da istupi, kao što je te neformalne grupe, vjerovatno i osmišljeni samo s ciljem “prljanja ugleda i časti jedne iskrene građanske inicijative, koja se koristi isključivo legitimnim metodama u borbi protiv bezakonja i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i koja djeluje s ciljem obezbjeđivanja sigurne budućnosti za svu našu djecu”.

Iz te grupe uputili su molbu građanima i svojim članove da ne nasjedaju na ovakve i slične provokacije pojedinih grupa, jer jedino i isključivo grupa “Pravda za Davida” i njeni odabrani predstavnici imaju pravo da zastupaju njihove stavove i ciljeve uime porodice i svih ostalih članova.

Proslijedili su i fotografije pomenute Facebook grupe i njihove objave, s kojom su, tvrde, željeli da skrenu pažnju na sebe koristeći lik Davora Dragičevića i njegovog pokojnog sina Davida.