Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na ulazu u bih

Veće gužve i duža čekanja na graničnom prijelazu Gradiška

GRADISKA1

Povodom Ramazanskog bajrama, na području FBiH, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom Ramazanskog bajrama, na području FBiH, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla – Kalesija) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor – Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel sada mogu saobraćati sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Danas do 16 sati, zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-415 Jezero – Šipovo. Za vrijeme obustave, vozila se preusmjeravaju na putni pravac: Šipovo – Gerzovo – Baraći – Mrkonjić Grad.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Doboj – Rudanka, Tarčin – Konjic, Kaonik – Busovača Posušje – Tomislavgrad i Banovići – Ribnica.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.