snijeg izazvao haos

Veći dio Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe ostao bez struje

bihac
FOTO: rtvusk

Od kasnih sinoćnjih sati do jutros, evidentirano je više od 60 litara po metru kvadratnom padavina, dok je visina snijega već iznad 20 centimetara

Snijeg koji od sinoć pada na području Unsko-sanskog kantona (USK) otežao je normalno odvijanje saobraćaja, ali i uslovio brojne prekide u snabdijevanju električnom energijom.

Poseban oprez zbog ugaženog snijega na kolovozu i teže prohodnosti, vozačima je preporučen na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bihać- Bosanska Krupa. Kao kritične tačke zbog konfiguracije terena označene su lokacije Laništa, Ripačkog klanca i Grmuškog kanjona.

Zbog loših vremenskih uslova, na Graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Duga su zadržavanja i na izlazu iz BiH, na Graničnom prelazu Maljevac u Velikoj Kladuši.

Veći dio Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, ali i drugih općina u USK trenutno je bez snabdijevanja električnom energijom. Iz Elektrodistribucije Bihać potvrđeno je da su sve raspoložive ekipe na terenu, te da rade na otklanjanju brojnih kvarova.

Od kasnih sinoćnjih sati do jutros, evidentirano je više od 60 litara po metru kvadratnom padavina, dok je visina snijega već iznad 20 centimetara.