BiH

Brčko

Velik interes za vakcinisanje: “Od jučer stiglo 20.000 poziva”

07/04/2021

Besplatan info broj na koji se građani mogu prijaviti za cijepljenje je 0800 31 004, a prijave su moguće svakim radnim danom u vremenu od 9 sati do 16 sati

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je u srijedu Operativno-komunikacijski centar za prijam poziva građana koji se žele cijepiti, a koji se nalazi u prostorijama Crvenog križa u Brčkom.

Milić je kazao da građani Brčkog iskazuju veliki interes za proces imunizacije, da će svi zahtjevi biti zaprimljeni, te zamolio građane za strpljenje, priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

“Ova aktivnost, koju zajednički provode Odjel za zdravstvo i ostale usluge i Crveni križ, zaista funkcionira. Kada je u pitanju nadležnost Skupštine, imamo odličnu suradnju s Odjelom za zdravstvo. U proračunu za 2021. godinu osigurali smo oko 3.000.000 maraka proračunskih rezervi koje su dostupne Odjelu za zdravstvo radi financiranja njihovih potreba u procesu borbe protiv epidemije koronavirusa. Dio sredstava bit će izdvojen i za gospodarstvo”, kazao je Milić.

Istaknuo je da Distrikt čini sve da proces imunizacije teče kako treba, ali i da ne može utjecati na sve okolnosti.

“Znate i sami da postoji problem nabave cjepiva kroz mehanizam Covaxa. To je nešto s čime se suočava cijela BiH. Zasad uspijevamo osigurati određene količine cjepiva što kroz donacije različitih donatora, što kroz minimalne količine koje pristižu kroz navedeni mehanizam. Siguran sam da ćemo vrlo brzo imati na raspolaganju dovoljan broj cjepiva da bi ih dobili svi oni koji su zainteresirani”, napomenuo je Milić.

Voditelj Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH Sead Šadić podsjetio je da Vlada Distrikta na raspolaganju ima tri vrste cjepiva iz Covax mehanizma i to 1.170 Pfizerovih, 700 doza AstraZeneca, dok je 1.000 doza donacija Republike Turske.

“Odjel, u idućem razdoblju, s 22. na 23. travnja očekuje novu isporuku cjepiva iz Covax mehanizma, a očekujemo i od država EU određeni broj cjepiva. Što se tiče izravne nabave, Vlada Distrikta vodi telefonske razgovore s jednim veleprometnikom oko nabave 20.000 doza cjepiva iz Kine”, istaknuo je Šadić.

Tajnik Crvenog križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović napomenuo je da je na besplatan broj za prijavu građana za cijepljenje, od jučer, od kada je broj u funkciji, do danas u 12 sati stiglo 20.000 poziva i napomenuo da će se vršiti kategorizacija građana po kojoj će se raditi cijepljenje.

Besplatan info broj na koji se građani mogu prijaviti za cijepljenje je 0800 31 004, a prijave su moguće svakim radnim danom u vremenu od 9 sati do 16 sati, stoji u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.