Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trgovina drogama

Velika akcija MUP-a TK: Pretres na 25 lokacija, uhapšeno 13 osoba

akcija-mup-tk-hapsenje-tuzla

Radi se o osobama koji su od ranije poznate policiji a koje su u posljednje vrijeme su radili kao organzovana grupa

Osobe koje su lišene slobode sutra će biti predate u nadležnost kantonalnog Tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Službenici odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa službenicima drugih organizacionih jedinica danas su (22.10.) nakon višemjesečne istrage izvršili pretrese na 25 lokacija po narebi kantonalnog suda u Tuzli. Ovom prilikom su pronašli i oduzeli određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, veći broj mobilnih telefona sim kartica, vatreno oružje, veću količinu duhana kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku. Ovom prilikom slobode je lišeno 13 lica, nakon provođenja kriminalističke obrade u službenim prostorijama navedena lica će tokom sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost kantonalnog Tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, za Tuzlanski.ba istakla je Amra Kapidžić Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Kako Tuzlanski.ba saznaje radi se o osobama koji su od ranije poznate policiji a koje su u posljednje vrijeme su radili kao organzovana grupa.