Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika podrška radnicima Krivaje, građani se okupili na stadionu (FOTO)

BiH

zavidovici krivaja (7)

Privredni subjekti na području Zavidovića danas su zatvorili svoje radnje i pridružili se u mirnom protestu radnika kompanije Krivaja Mobel. Stotine građana, boraca, penzionera i radnici Krivaje Mobel za vrijeme obustave rada koja će trajati od 10 do 12 sati, okupili su se na stadionu u Zavidovićima gdje su upoznati sa trenutnom situacijom u nekadašnjem zavidovićkom gigantu.

Skoro svi privredni subjekti izrazili su spremnost da se solidarišu sa radnicima Krivaje Mobel, koji već mjesecima pokušavaju na sve načine da dođu do svojih prava te su zatvorili vrata za svoje kupce na dva sata.

Pored poruke da radnje neće raditi od 10 do 12 sati, stoje i poruke podrške radnicima Krivaje Mobel koji su jučer ostvarili veliki cilj. Na sudu je usvojena odluka o zaštiti imovine koja se nalazi u krugu fabrike, što je od velikog značaja za moguće pokretanje proizvodnje, kada se za to stvore uslovi.

Podsjetimo, posljednji protesti radnika Krivaje Mobel, kada je blokiran ulaz i izlaz iz Zavidovića održani su upravo zbog toga što je jedan od članova ortaka iz kruga fabrike uz pomoć policijskih službenika izvezao kamion.