BiH

pukla vodovodna cijev

Velika poplava u Tuzli, cesta pod vodom koja je prodrla i u podrume zgrada (FOTO/VIDEO)

02/12/2020

Voda je ušla i u podrumske prostorije obližnjih stambenih zgrada

Zbog otklanjanja kvara na glavnom cjevovodu u ulici Armije RBiH kod crvenog nebodera danas je istočni dio Tuzle bio bez vodosnabdijevanja.

Nakon što je ekipa JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla završila sa radovima danas u kasnim poslijepodnevnim satima uslijedilo je punjenje vodovodnog sistema nakon čega su građani za kratko vrijeme dobili vodu u svojim domovima.

Naime, radnici su tokom dana bili angažovani na zamjeni i spajanju vodovodnih cijevi, koje će biti tzv. bajpas za dva vodovodna ogranka iz ove ulice, prema rezervoaru Gradovrh, koji se nalazi na uzvišenju iza Crvenog nebodera.

Foto: Tuzlanski.ba

Kako javlja Tuzlanski.ba, nakon završetka radova došlo je do pucanja vodovodne cijevi uslijed čega se izlila velika količina vode na ulicu i parking prostor kod crvenog nebodera u ulici Armije RBiH.

Zbog havarije koja je nastala korisnici iz istočnog dijela grada Tuzla i u narednom periodu će biti bez vodosnabdijevanja.

Foto: Tuzlanski.ba

Voda je ušla i u podrumske prostorije obližnjih stambenih zgrada. Ekipa JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla na licu je mjesta i pumpama vrše ispumpavanje vode iz obližnjih objekata nakon čega će se u najkraćem mogućem roku pristupiti sanaciji i popravci kvara na cjevovodu. O informacijama kada će biti uspostavljeno vodosnabdijevanje u ovom dijelu grada, javnost će biti blagovremeno informisana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.