Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Velika promjena vremena u BiH: Hladna jutra, kiša, snijeg i olujni udari vjetra

U Sarajevu je počeo padati jak snijeg
29.11.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kako su prognoze i najavile u poslijepodnevnim satima u Sarajevu je poceo padati jak snijeg.

U zapadnim područjima Bosne se očekuju olujni udari vjetra

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i ponegdje u nizinama centralne i istočne Bosne.

Lokalno, padavine mogu biti i intenzivnije. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina u Hercegovini i Krajini. Vjetar umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni. U zapadnim područjima Bosne se očekuju olujni udari vjetra.

Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 10, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa susnježicom i kišom. U večernjim satima susnježica može preći u snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko 1, a najviša dnevna oko 5 stepeni.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima slab snijeg je moguć na istoku i jugoistoku Bosne. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. Tokom noći novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -3 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 5, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 5, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 stupnjeva.