Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velike gužve na graničnim prelazima

BiH

doljani guzve
Ilustracija

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Prisika i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Podsjećamo, zbog radova u Crnoj Gori, do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša. Zbog održavanja sportske manifestacije auto-trke na brdskim stazama “Vlasenica 2018”, danas (14.07.) godine u vremenu od 12 do 14:30 sati i sutra, 15.07.2018. godine u vremenu od 10:30 do 13:30 biće obustavljen saobraćaj na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak. Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce – kažu iz BIHAMK-a.

U jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u Bosni i Hercegovini, pa se vozačima savjetuje da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Travnik izvode se radovi na redovnom održavanju zbog čega se od 08.00 do 18.00 sati saobraća jednom trakom, a moguće su i kraće obustave. U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08.30 do 15.30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Još danas zbog radova na izgradnji kružnog toka „Ilićka“ u Brčkom saobraćaj je obustavljen na ovom lokalitetu magistralnog puta M-14.1 Brčko-Bijeljina. Za vrijeme obustave vozila saobraćaju alternativnim pravcima.