Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velike gužve na graničnim prelazima pri izlazu iz BiH

BiH

prosvjedi-doljani-srpanj7

Na graničnom prijelazu Doljani kod Metkovića na izlazu se čeka oko tri sata, na graničnom prijelazu Ivanica kod Dubrovnika, u oba smjera, čeka se sat i pol, kao i na izlazu na prijelazu Gabela Polje, priopćeno je iz Auto moto saveza u BiH.

Na graničnima prijelazima Priska, na izlazu, i Gradiška, na ulazu, čeka se oko 40 minuta, dok na ostalim ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

 

Tokom turističke sezone, a posebice vikendima očekuje se pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, posebice na graničnom prijelazu Doljani, pa se vozačima savjetuje da koriste druge granične prijelaze.

Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać (u mjestu Donji Purići) zbog deminiranja terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Usporeno se saobraća na dionicama na kojima su aktuelni sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Doboj-Gračanica, Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Kiseljak, Brod na Drini-GP Hum, Bosanski Brod-Odžak i Čapljina-Stolac.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača saobraća se po suhom kolovozu, bez obustava i zabrana.

Apelujemo na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice, saopćeno je iz BIHAMK-a.