Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velike mjere bezbjednosti u Banjoj Luci: “Ne nosite ruksake, ne otvarajte prozore”

BiH

Specijalci MUP-a RS protiv grupe napadača

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom posjete Republici Srpskoj, delegacije Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije na čelu sa predsjednicom Valentinom Matvijenko, preduzima najviši stepen mjera bezbjednosti, javlja Anadolu Agency (AA).

“U vremenskim intervalima od 11 do 12 sati, u vrijeme dolaska delegacije, i od 16 do 17 časova, u vrijeme odlaska delegacije, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banje Luke, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila, i to: dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, PRSMV, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) – ulica Ranka Šipke – ulica Vuka Karadžića – ulica Kralja Petra I Karađorđevića – ulica Bana dr Todora Lazarevića”, saopštio je MUP RS-a.

Na trasi kretanja delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima bit će ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake.

“Apelujemo na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila. Građanima savjetujemo da u utorak izbjegavaju kretanje pomenutom trasom i užim centrom grada, zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka”, navodi se u saopštenju.

Na građane su apelovali i da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije, te da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

“Takođe, savjetujemo da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično”, stoji u saopštenju.

U užem centru Banje Luke sutra od 9 do 17 časova, na snazi je naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, te točenje alkoholnih pića.