Veliki broj Zeničana dočekao Novu godinu na otvorenom

ZenicaNovaGodina_fotoENB 8

Više hiljada Zeničana i gostiju Novu godinu je dočekalo na otvorenom, na Trgu Alije Izetbegovića, u prazničnoj atmosferi koju su im priredili članovi beogradske grupe Miligram, zenički bend Gruver, Adna Avdić i DJ Kerim.

Prve sekunde Nove godine oni su dočekali uz spektakularan vatromet kojim je najavljen početak novogodišnjeg programa na otvorenom.

Sugrađanima se u prvim minutama Nove godine obratio gradonačelnik Fuad Kasumović sa željom da 2018. godinu provedu u zdravlju, veselju i u nadi da će Zenica napredovati, pa tako i da će sugrađani imati više hrabrosti da se bore za bolje uslove za život, nakon čega je nastavljena velika novogodišnja zabava na otvorenom.

Doček 2018. godine počeo je jučer tačno u podne velikom zabavom za najmlađe i odrasle na glavnom gradaskom trgu, gdje je lokalni Djed Mraz nagradio najmlađe sugrađane brojnim poklonima.

U tom programu sudjelovala su djeca iz zeničkih vrtića, nekoliko plesnih grupa, članovi Dječije i lutkarske scene BNP-a, ženski hor KUD-a Željezara Zenica s dirigenticom Aldinom Aganović i brojni drugi.