Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

benjamina karić

Veliki gaf gradonačelnice Karić: Napala pogrešnog čovjeka na društvenim mrežama

benjamina karić
FOTO: N1/Screenshot

Gradonačelnica Karić je reagovala na poruku anonimne osobe iz Hrvatske, a pri tome je mislila da se radi o Zvonki Milasu, državnom sekretaru Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

Glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske (RH) Marko Milić reagirao je u ponedjeljak na navode koji su se pojavili u pojedinim bh. medijima o tome da je državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas na društvenoj mreži X, bivši Twitter optužio gradonačelnicu Sarajeva da podupire teroriste Hamasa, istaknuvši pritom da Milas nije objavio ništa na društvenim mrežama i da mu se pogrešno pripisuje navedeni ‘tweet’.

“S obzirom na niz netačnih navoda u bh. medijima o tome da je Milas ‘optužio gradonačelnicu Sarajeva da podupire teroriste Hamasa’, dužni smo reagirati.

Državni tajnik Milas nije ništa objavljivao, te mu se pogrešno pripisuje navedeni tweet.

Baš suprotno od toga, upravo Milas već niz godina predano radi na realizaciji brojnih projekata putem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH-a koji su važni za hrvatski narod u BiH, ali i širu društvenu zajednicu u BiH i čitavu zemlju. Molimo medije u BiH da to isprave i da ne prikazuju navedeni tweet kao ‘službeni stav RH'”, navodi Milić.

Dodaje kako je pozicija Hrvatske o terorističkom napadu Hamasa i odgovoru Izraela jasno izražena, pa i prigodom posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Sarajevu u četvrtak.

Šta se tačno desilo?

Gradonačelnica Karić je reagovala na poruku anonimne osobe iz Hrvatske, a pri tome je mislila da se radi o Zvonki Milasu, državnom sekretaru Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Radilo se o tvitu izvjesnog Zvonimira Milasa.

U nastavku pročitajte originalnu objavu gradonačelnice:

Originalni tvit Benjamine Karić

Kada je shvatila šta je uradila gradonačelnica je samo izbacila iz objave da se radi o Zvonki Milasu, a ostavila je odgovor izvjesnom Zvonimiru Milasu, za kojeg niko ne zna ko je ni da li obavlja bilo kakvu javnu funkciju.

Ostavila je ovu objavu: