Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki interes mališana za besplatne termine klizanja u Hastahani

klizanje333

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić početkom nove 2018. godine najavio je termine za besplatno klizanje u parku Hastahana, a za tu svrhu iz općinskog budžeta je namijenjeno 20.000 KM.

Prvih dana nove godine i zimskog školskog raspusta mnogi mališani su iskoristili priliku da dođu na to klizalište i lijepo se provedu.

Tokom dana su predstavnici Općine Centar iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport te direktori osnovnih škola “Vladislav Skarić” i “Isak Samokovlija” zajedno sa djecom iz tih škola i njihovim roditeljima posjetili klizalište u Hastahani kako bi najavili početak projekta besplatnog klizanja u parku.

– Do sredine februara ove godine Općina Centar je na ovom klizalištu osigurala termine za besplatno klizanje. Oni koji nemaju svoje vlastite klizaljke mogu ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od dvije KM – objasnila je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

Tokom trajanja termina, općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport je osigurala stručnu osobu koja će pomagati oko organizacije, te da sve protekne u najboljem redu.

Besplatni termini za klizanje u parku Hastahana traju do 11. februara, saopćeno je iz Općine Centar.