Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliko interesovanje za specijalizacije u KCUS-u

kcus

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je 4. augusta objavio konkurs za izbor i prijem 46 ljekara specijalizanata za različite oblasti, a rok za predaju dokumentacije je 15 dana od dana objavljivanja.

Prijave u KCUS pristižu svakodnevno, te iako predaja dokumentacije još traje, dosad je zabilježeno veliko interesovanje za specijalizacije navedene u konkursu.

Mladi specijalizanti dobit će priliku da uz iskusne ljekare – mentore iz KCUS-a savladaju određena znanja koja će primijeniti u liječenju pacijenata. Odabir kandidata će biti vršen po utvrđenim kriterijima, a priliku za specijalizaciju dobiti će samo najbolji, jer će ovi mladi ljekari predstavljati budućnost KCUS.

Njima su na raspolaganju specijalizacije iz abdominalne hirurgije, anestezije, reanimacije i intenzivne medicine, gastroenterohepatologije, ginekologije i porodiljstva, hematologije, hemodijalize, infektologije, internističke onkologije, kardiologije, kliničke imunologije, kliničke radiologije, medicinske biohemije, nefrologije, nuklearne medicine, ortopedije, patologije, pedijatrije, psihijatrije, pulmologije, reumatologije, urgentne medicine i urologije, saopćeno je iz KCUS-a.