Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Via Media razvila digitalnu platformu “Lajk za pametnu energiju”

NIK_6513

Pratiti moderne trendove u svijetu marketinga i komunikacija, spajanje kreativnih ideja s novim tehnologijama i platformama svakodnevni su izazovi sa kojima se susreću komunikacijski eksperti.

Svjesni činjenice da je društveni interaktivni koncept ključ za uspješnu priču, tim agencije Via Media u okviru projekta ”Zeleni ekonomski razvoj”, razvio je digitalnu platformu ”Lajk za pametnu energiju”, a svoj rad prezentirali su na skupu ”Social Good Summit 2015“ koji se danas održao u Sarajevu.

NIK_6461

Ovom prilikom ”digitalci” i ”kreativci” iz Via Medije prezentirali su interaktivnu online igricu ”Lajk za pametnu energiju” koja zanimljivim i zabavnim pristupom educira djecu i mlade o načinima uštede energije i zaštite okoliša.

”Na planu digitalnih rješenja za globalna pitanja, kao što je na primjer ušteda energije, ponosni smo na partnerstvo sa agencijom Via Media, zahvaljujući kojem imamo digitalnu komunikacijsku platformu ‘Lajk za pametnu energiju’. Na ovaj način približavamo energetsku učinkovitost mladima i pobuđujemo njihov angažman.” – rekao je šef ureda za komunikacije UNDP-a u BiH, Pavle Banjac, i dodao da se ”Social Good Summit” ove godine održava samo nekoliko dana nakon usvajanja 17 globalnih ciljeva održivog razvoja, od borbe protiv siromaštva do izgradnje pravednijeg društva.

NIK_6523

”To je platforma koja omogućava da se uvežu svi oni koji imaju ulogu u njihovom postizanju.” – kazao je Banjac.

”Social Good Summit 2015” je dvodnevna konferencija koja se u organizaciji UNDP-a i partnera 27. i 28. septembra održava u New Yorku i okuplja svjetske lidere i aktiviste u raspravi o rješenjima za ključne globalne probleme.

Pod sloganom “Novi ciljevi. Nova snaga. Nova tehnologija”, u 100 država širom svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu paralelno su održane diskusije o tome kako lokalne zajednice koriste digitalne alatke da bi se izgradila bolja budućnost.