sjednica nakon dužeg vremena

Vijeće ministara BiH danas o Prijedlogu programa reformi BiH 2021. godinu

Sarajevo: Prva sjednica novog saziva Vijeća ministara
30.12.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prva sjednica novog saziva Vijeca ministara. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Radi se o sjednici Vijeća ministara BiH koja je bila zakazana za 29. juli, ali je tada odgođena po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., sa Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi BiH 2021., čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

Radi se o sjednici Vijeća ministara BiH koja je bila zakazana za 29. juli, ali je tada odgođena po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Nacrt prijedloga programa javnih investicija/ razvojno-investicijski program institucija BiH 2022. – 2024. godine.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o IPA 2021. državnom programu za Bosnu i Hercegovinu u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći 2021. – 2027. (IPA III).

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o stanju u oblasti nadzora nad tržištem neprehrambenih proizvoda u BiH za 2020. godinu.

Trebala bi biti razmatrana i Lista 14 najuspješnijih kandidata za članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ad hoc komisija Parlamentarne skupštine BiH za provođenje postupka imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.