BiH

Povratak bh. državljana

Vijeće ministara BiH odobrilo slijetanje aviona iz Kuvajta na Aerodrom Sarajevo

24/04/2020

Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu putnici su obavezni da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa Bosne i Hercegovine

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o privremenom otvaranju Međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu i povratka državljana Kuvajta i zemalja Bliskog istoka iz Bosne i Hercegovine u Kuvajt.

Povratak će biti obavljen 25. aprila 2020. godine, međunarodnim avionskim letom na relaciji Kuvajt – Sarajevo – Kuvajt, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Lista putnika bit će dostavljena nadležnim organima prije polijetanja aviona.

Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu putnici su obavezni da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa Bosne i Hercegovine.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija Bosne i Hercgovine, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe, službe Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine i JP Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Službenom glasniku BiH“, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.