BiH

Za 2020.

Vijeće ministara BiH sutra o Nacrtu budžeta institucija

17/06/2020

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za april 2020. godine

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo razmatrati Nacrt Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je prošle sedmice kazao da je plan bio da se budžet do kraja maja uputi u proceduru, ali da su u posljednjem trenutku došli zahtjevi prema Ministarstvu finansija BiH za izmjenu određenih budžetskih korisnika.

Zbog toga je, naveo je tada Tegeltija, pomjereno usvajanje budžeta na Vijeću ministara BiH.

Najavio je da će ove sedmice na sjednici Vijeća ministara biti Nacrt budžeta institucija BiH za 2020. godinu, te da će unutar tog budžeta biti planirana sredstva i za održavanje lokalnih izbora u BiH 2020. godine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za april 2020. godine.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebala naći i imenovanja iz nadležnosti Vijeća ministara BiH, među kojima: prijedlog za imenovanje direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, prijedlog za imenovanje generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH, te prijedlog imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.