Kadrovske križaljke

Vijeće ministara BiH u 4 mjeseca smijenilo, pa opet imenovalo istu osobu na čelo državne agencije!

bandic_bl222

Muamera Bandića prvo smjenili s čela Agencije za rad i zapošljavanje, i imenovali na čelo druge agencije. Danas ga opet vratili na staro mjesto

U samo četiri mjeseca Vijeće ministara BiH je razriješilo, pa opet imenovalo jednu te istu osobu na čelu Agencije za rad i zapošljavanje BiH. Naime, danas je Vijeće ministara na puni mandat imenovalo Muamera Bandića na čelu ove agencije, s obrazloženjem da se radi o prvoplasiranom kandidatu.

Piše: A. DUČIĆ

Prije nepuna četiri mjeseca, tačnije 29. jula, isto Vijeće ministara BiH smijenilo je istu osobu s čela ove agencije, kako bi je imenovalo na čelu Agencije za javne nabavke BiH. Bio je to svojevrsni kuriozitet budući da je paralelno Agencija za državnu službu bila provela proceduru te je na istu funkciju imenovala Kenana Vehabovića kao v.d. direktora Agencije za javne nabavke.

U međuvremenu u Službenom listu BiH istog dana objavljene su dvije odluke, jedna je imenovanje Bandića kao v.d. direktora Agencije za javne nabavke, a druga je imenovanje Kenana Vehabovića na isto mjesto.

Budući da je imenovanje Vehabovića u ovom slučaju bilo jedino pravno valjano, gledalo se da se ispravi „šteta“ prema Bandića, pa je pošto-poto on vraćen na poziciju na kojoj je bio duži niz godina. U konačnici Vijeće ministara je današnjom odlukom taj potez i „ozakonio“.

No, farsa u vezi s imenovanjem direktora Agencije za javne nabavke BiH još je aktuelna budući da je nedavno Vehabović potpuno naprasno i bez posebnog objašnjenja napustio ovu funkciju.