na prijedlog Ministarstva sigurnosti

Vijeće ministara: Posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH

Vijeće-ministara-BiH

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovom odlukom daje se posebna dozvola strancima – takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj biciklističkoj trci.

Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati negativan test na virus SARS cov-2 ne stariji od 48 časova do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezna su da se pridržavaju i da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi). Učesnici trke su, ovom odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim štabom civilne zaštite Federacije BiH.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača.