PSBiH

Vijeće nacionalnih manjina BiH: Otvaranje budžetske linije za podršku manjinama

Sarajevo: Zgrada institucija Bosne i Hercegovine
Sarajevo: Zgrada institucija Bosne i Hercegovine 16.01.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zgrada Institucija Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Vijeće nacionalnih manjina primilo je k znanju i pozdravilo pozitivan odgovor Grada Dervente na preporuku Vijeća nacionalnih manjina BiH za otvaranje budžetske linije za podršku savezima i udruženjima nacionalnih manjina u Gradu Derventi

Vijeće nacionalnih manjina BiH je na sjednici, koja je održana u Bijeljini, primilo k znanju odgovor na inicijativu Vijeća nacionalnih manjina BiH od 27. jula.

S tim u vezi, odlučeno je da se nastavi s aktivnostima i od Zakonodavno–pravnog sektora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zatraži iznalaženje pravnih modaliteta s ciljem stvaranja fiskalnih pretpostavki za otvaranje budžetske linije za podršku nacionalnim manjinama u BiH, posebno u vanrednim situacijama.

Vijeće nacionalnih manjina primilo je k znanju i pozdravilo pozitivan odgovor Grada Dervente na preporuku Vijeća nacionalnih manjina BiH za otvaranje budžetske linije za podršku savezima i udruženjima nacionalnih manjina u Gradu Derventi.

Članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH odlučili su da gradonačelniku Dervente upute zahvalnicu za podršku inicijativi Vijeća, saopćeno je iz PSBiH.