Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijećnica Naše stranke: Sarajevo mora izgraditi spomenik na Kazanima

sanja lazar

Vijećnica Naše stranke Sanja Lazar podnijela je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva inicijativu u kojoj je pozvala gradonačelnika i gradske vijećnike da 26. oktobra odaju počast žrtvama na Kazanima.

– To je naša dužnost, tu pokazujemo svoju odgovornost, jer jedino tako možemo pokazati da smo svjesnih nedjela koja su počinjena u “naše” ime, jer jedino tako možemo odbaciti kolektivnu odgovornost za nedjela počinjena od strane pojedinaca. Hoću da vjerujem da mi, prije svega kao ljudi, a onda i kao predstavnici građana, nikada, pa evo ni sada, nećemo stati na stranu zločina, da nećemo ni riječju ni prećutno odobriti postupke zločinaca – kazala je Lazar.

On je ujedno pokrenula odnosno aktivirala inicijativu prema gradonačelniku, službama Gradske uprave, kao i prema Komisija za spomenike GV-a, koju je 2011. podnio Svetozar Pudarić, a kojom je zatraženo da Grad Sarajevo podigne spomen obilježje na Kazanima kao mjestu stradanja građanki i građana Sarajeva u proteklom ratu, saopćeno je iz Naše stranke.