Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ViK: Normalizovano vodosnabdijevanje u pojedinim naseljima

voda12

Na području Sarajeva normalno vodosnabdijevanje uspostavljeno je u naselju C5 i u ulicama: Trg djece Dobrinje, Kasima Prohića, Salke Nazačića, Trg sarajevske olimpijade, Grada Kalgarija i Grada Bakua, dijelu ulice Humska, Hum brdo, Zahira Panjete, Reisa Fehima Spahe, Reisa Fehima Spahe čikma, Velešići i Gornji Velešići, Ibrahima hafiza Riđanovića, dijelu naselja Sokolović kolonija, Zmajevac, Rogina, Grličića brdo, Osmana Nakaša, Škaljin sokak, Debelo brdo, Muhameda ef. Pandže, dijelu ulice Isaka Samokovlije, Muhameda Mujezinovića, Mustafe Penjave i Ismeta Mujezinovića.

U toku su radovi u ulicama Mevludina Ramovića, dijelu ulice Adema Buće, Safeta Zajke, Ivanjska, Bužimska, dijelu naselja Buća potok, Sedrenik i Alije Nametka.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata je otklonila deset kvarova koji su za danas bili planirani. U toku su radovi u ulicama Sedrenik, Antuna Hangija i Bužimska. Na više lokacija su vršena odleđivanja vodovodnih priključaka.

Služba vodomjera i dezinfekcije vode je imala 54 prijavljena kvara u šahtovima tj. vodomjernim garniturama a izvršila je popravak 51. Očekuje se nomralizacija vodosnabdijevanja do 18.00 sati.

U okviru izrade Studije za neprihodovanu vodu, večeras će se u terminu od 01.00 do 03.00 sata Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo – HEIS vršiti testna mjerenja u zoni Rezervoara “Bjelave” (zero pressure test).

U planiranom terminu, doći će do prekida u vodosnabdijevanju u ulicama: Čekaluša, Mejtaš, Džidžikovac, Dalmatinska, Logavina, Kovači, Jekovac, Sagrdžije, Safvet bega Bašagića, Muse Čazima Ćatića, Mehmeda Spahe, Kaptol, Sepetarevac, Tina Ujevića, Josipa Štadlera i Kečina, saopćeno je iz KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.