Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DKPTBIH

Vilić primio delegaciju State Departmenta: Ovo su bile teme sastanka

vilić
Foto: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

Vilić je zahvalio na podršci koju Vlada SAD putem Ambasade SAD u BiH i Programa ATA u kontinuitetu pruža Direkciji

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić primio je danas u radnu posjetu delegaciju State Departmenta i programa ATA (Pomoć u borbi protiv terorizma). Delegaciju je predvodio Tim Leeds, direktor ATA Programa sa saradnicima i Nicholas Pietrowicz, ataše za sigurnost Ambasade SAD u BiH.

Teme radnog sastanka su bile dosadašnja iskustva i praktična primjena usvojenih znanja i vještina stečenih tokom predhodnih ciklusa prema ATA Programu, sa posebnim naglaskom na borbu protiv terorizma i cyber kriminala.

Vilić je gostima zaželio dobrodošlicu te prezentirao nadležnosti i aktuelnosti u radu Direkcije, posebno ističući važnost komunikacije, koordinacije i saradnje sa agencijama za provođenje zakona u BiH.

Pored poslova koje službenici Direkcije svakodnevno obavljaju, Vilić je naglasio važnost održavanja kontinuiranih obuka za policijske službenike, borbu protiv terorizma i kibernetičke sigurnosti, te stalno unapređenje materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije.

Vilić je zahvalio na podršci koju Vlada SAD putem Ambasade SAD u BiH i Programa ATA u kontinuitetu pruža Direkciji.

Direktor ATA Programa Tim Leeds je istakao da će Vlada SAD nastaviti pružati podršku u izgradnji i jačanju kapaciteta sektora sigurnosti i odbrane u BiH sa posebnim naglaskom na borbu protiv svih vrsta terorizma.

Ocijenio je vrlo bitnim segment obuke i treninga kadrova, kojim policijski službenici stiču nova znanja i vještine, koje primjenjuju u obavljanju svojih zahtjevnih zadataka kako bi stvorili sigurno okruženje u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.