Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U prostorijama DKPT BiH

Vilić primio vrijednu donaciju Međunarodne organizacije za migracije u BiH

Laura Lungarotti Mirsad Vilic

Šefica misije IOM-a u BiH Laura Lungarotti je istakla da je današnja donacija nastavak izuzetno uspješne saradnje, koju IOM ostvaruje sa Direkcijom

U prostorijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH danas je upriličena primopredaja donacije Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM). Donaciju je direktoru Mirsadu Viliću predala šefica misije IOM-a u BiH Laura Lungarotti.

Direktor Vilić je izrazio zahvalnost IOM-u u BiH, koji kontinuirano pruža podršku razvoju Direkcije. Naglasio je da je navedena donirana oprema od značaja za kvalitetno obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka policijskih službenika Direkcije na terenu.

– Šefica misije IOM-a u BiH Laura Lungarotti je istakla da je današnja donacija nastavak izuzetno uspješne saradnje, koju IOM ostvaruje sa Direkcijom. Posebno je zahvalila pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji u okviru podrške Službi za poslove sa strancima BiH pružaju u osiguranju privremenih prihvatnih migracionih centara u BiH (centri Lipa i Borići u Bihaću i centri Blažuj i Ušivak u Sarajevu). Također, navela je da će takav vid saradnje biti i nastavljen – saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.