Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više od 2.000 biciklista na 8. “Giro di Sarajevo”

Više od 2.000 biciklista na 8. “Giro di Sarajevo”: Sarajevu neo

U Sarajevu je započeo osmi tradicionalni biciklistički događaj “Giro di Sarajevo” koji je ove godine pod slogananom ” Hoćemo staze – svoje staze” okupio preko 2.000 biciklista, javlja Anadolu Agency (AA).

Na startu, ispred osnovne škole na Dobrinji vladala je prava gužva dok su se biciklisti svih uzrasta registrovali za utrku.

Od prošlogodišnjeg biciklističkog događaja u glavnom gradu BiH došlo je do prvih pomaka kada je riječ o infrastrukturi namijenjoj biciklistima, kazao je u razgovoru za AA Loren Keserović, projekt menadžer Udruženja građana “Giro di Sarajevo” koji je organizator današnjeg događaja.

Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo

“To nije dovoljno, to je početak, moramo raditi puno više. Izgrađen je jednostavniji dio, sada smo u fazi kada dolazi teški dio gradnje. Biciklistima je neophodno u gradu da imaju biciklistička parkirališta”, kazao je Keserović dodajući kako veliki broj učesnika na biciklističkim događajima pokazuje kako građani Sarajeva koriste bicikla u svakodnevnom prijevozu.

Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo Više od 2.000 biciklista na 8. "Giro di Sarajevo": Sarajevu neo

Biciklistička ruta od Dobrinje krenula je ka Nedžarićima gdje će biciklisti voziti do Vijećnice, Marijin Dvora te voziti polukružno do Vilsonovog šetališta gdje se očekuje zabava uz muziku te izvlačenje dobitnika poklona.

“Možemo reći da svake godine okupi sve više biciklista”, kazao je Keserović istakavši da se ovakvim i sličnim manifestacijama skreće pažnje na probleme ljubitelja bicikla sa kojima se susreću u saobraćaju.