Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Druženje uz koncert

Više od 500 penzionera uživalo u Centru “Safet Zajko”

penzioneri-novi-grad (1)

Uz zvuke sevdaha, nije manjkalo plesa i pjevanja, obnove starih, ali i novih prijateljstava u zelenoj oazi Centra “Safet Zajko”

U okviru manifestacije “Novogradski dani 2019” danas je upriličeno druženje za pripadnike treće životne dobi uz koncert Udruženja “Saray Sevdah” , ručak i prigodan program.

Lijepo vrijeme i dobro raspoloženje, kao i ugodan ambijent u Centru “Safet Zajko” probudili su uspomene, osvježili susrete, a naši penzioneri su još jednom dokazali kako su najodgovrniji segment društva, jer organizacija je bila besprijekorna.

“Udruženje penzionera iz Novog Grada zaista aktivno djeluje, a trudimo se redovno organizovati druženja za svoje članove. Sretan sam što je i danas, kao i protekle godine, sve prošlo bez problema i što su posjetioci Centra zadovoljni ponuđenim. Penzioneri znaju prepoznati lijepa dešavanja, ali jednako tome znaju ih i orgnizovati.

Drago mi je što je Općina Novi Grad i ovaj put prepoznala potrebe naših članova i pomogla nam u organizaciji ovog događaja”, kazao je Ibrahim Hota iz Udruženja penzionera općine Novi Grad Sarajevo.

Adisa Šuman, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport u svom obraćanju istakla je kako ovu aktivnost Općina prepoznaje kao jednu od najdražih i najvažnijih, te pozvala novogradske penzionere da se pridruže i drugim aktivnostima u sklopu manifestacije “Novogradski dani”, poput koncerta klasične muzike, predstave i izložbe u narednim danima.

Uz zvuke sevdaha, nije manjkalo plesa i pjevanja, obnove starih, ali i novih prijateljstava u zelenoj oazi Centra “Safet Zajko”.