Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U centru grada

Više od 500 učesnika na sarajevskoj rolerijadi

rolerijada_sa444

Saobraćaj u centru grada je obustavljen i time je mališanima i njihovim roditeljima omogućeno da kroz ulice Sarajeva voze dva sata bez automobila.

Više od 500 učesnika jedinstvene porodične sportske manifestacije, 3. sarajevske rolerijade odlučilo je danas okušati vještinu i fizičku kondiciju vožnjom rolera u centru Sarajeva.

Glavne ulice u gradskoj jezgri su privremeno zatvorene za saobraćaj, a učesnici svih starosnih kategorija će se oprobati u više različitih trka i osvojiti neku od vrijednih nagrada.

– Saobraćaj u centru grada je obustavljen i time je mališanima i njihovim roditeljima omogućeno da kroz ulice Sarajeva voze dva sata bez automobila. Cilj nam je promocija alternativnih načina kretanja u urbanim sredinama – kazala je menadžerica manifestacije Marijana Podrug-Arapović.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je podsjetio da je utrka trebala biti održana prošle nedjelje u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, ali je prolongirana zbog loših vremenskih uvjeta.

Dao je punu podršku sportskoj manifestaciji koja je uvrštena u općinski kontekst akcije za bolju općinu Centar, te izrazio zadovoljstvo što je iz godine u godinu masovnija.

– Rolati znači baviti se sportom, a upražnjavati sport znači biti zdrav. Stoga, draga djeco na roušle – rekao je načelnik Ajnadžić.